2012. január 21., szombat

Robert Hale atya New Camaldoli új perjele

Tegnap új elöljárót választott New Camaldoli remetesége. Az eddigi prior Raniero Hoffman atya tizenhárom éve szolgálta a közösséget. Ebből egy évet alperjelként, a további tizenkettőt perjelként töltötte a közösség élén. Most saját kérésére vonult vissza, így a remeteségben Alessandro Barban - a tavaly ősszel megválasztott generális atya - vezetésével tegnap megválasztották az új priort.

Raniero Hoffman atya

A Szentlélek vezetésével eddigi oblátusrektorunkat Tisztelendő Robert Hale atyát választották meg Big Sur hatodik perjelévé! Ez már a második alkalom, hogy Robert atya vezeti a közösséget, előtte 1988 és 2000 között tette ugyanezt. Beiktatása 2011. január 25-én lesz a délelőtt 11 órakor kezdődő szentmise keretében, amit Alessandro generális atya fog végezni.

Robert Hale atya

Robert Hale atya 1959-ben lépett be New Camaldoli remeteségébe, 1965-ben tett örökfogadalmat és 1966-ban szentelték pappá. Teológiai diplomáját Collegeville-ben szerezte, majd spirituális teológiából doktorált.

Megválasztása után így fogalmazott: "Kiváltság még egyszer újra szolgálni a közösségemet. Kérlek imádkozzatok értünk és mi is imádkozunk értetek."

Nincsenek megjegyzések: