2011. január 28., péntek

Római szállások

Ha Rómában keresünk szállást, a legtöbbször a Szent István Házat ajánlják. Link itt (januártól márciusig kedvezmények): http://www.szih-roma.com/
Augusztusi zarándoklatunk alkalmával mi egy másik szállás mellett döntöttünk (árban és közlekedésileg kedvezőbb volt). A Villa Mater Redemptorisnak nincs hivatalos honlapja:
http://redemptoris.freeweb.hu/
A nem hivatalos honlapon található információkat szeretném kiegészíteni a nyáron kapott prospektus adataival - talán segíti a választást. Előnyére vált, hogy az árban benne volt a reggeli és a metró végállomása nagyon közel van (könnyű eljutni bárhová). A prospektus augusztusi, változások lehetségesek.

Ez a kedves tábla az utcában a hatalmas méretű és magasról lepottyanó fenyőtobozokra figyelmeztetett bennünket...


A Villa Mater Redemptoris az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek fenntartásában működő zarándokház. Szolgálatunkkal ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy a Rómába zarándokoló - vagy a várost turistaként felkereső- vendégeink magyar környezetben kapjanak elhelyezést.

Elhelyezés, szobák. Zarándokházunk egyszerű szálláshely: 1-2 illetve 3 ágyas szobákkal. Az 1 és 2 ágyas szobák közös fürdősek, 4 személy részére viszont már tudunk biztosítani saját fürdőt. (Ez nagy családok, illetve 2 család részére ideális: egy 3 ágyas illetve egy 2 ágyas szoba közötti vizes blokkal). Közös fürdőink a folyosóról nyílnak, és egymástól teljesen elkülönített zuhanyzókból állnak. Minden szobában található mosdókagyló.

Egyágyas szobát csak korlátozott számban adunk ki, mivel szobáink túlnyomórészt

2 ágyasak.

Közös hűtők (az ebédlőben), valamint lift áll vendégeink rendelkezésére.

Kápolna. Zarándokházunk kápolnája minden vendégünk előtt nyitva áll, akár csendes imádságra akár szentmisére szeretnének betérni. Mivel nincs állandó miserend, előző nap szíveskedjenek érdeklődni a másnapi mise időpontjáról.

Atyáknak misézési lehetőség minden nap biztosított.

Audiencia. Kérésre a szerdai pápai kihallgatási napokra jegyeket biztosítunk.

Reggeli. Az ár tartalmaz egy egyszerű reggelit is. (péksütemény, vaj, sajt, lekvár, tej, tea, kávé, kakaó)

Parkolás. Autóval érkező vendégeink udvarunkban biztonságosan és díjmentesen parkolhatnak.


Árak. Áraink személyenként és nem szobánként értendőek.

Közös fürdővel: 26,00 €/fő/éj

Saját fürdővel: 30,00 €/fő/éj

Fizetés módja: a helyszínen, készpénzben (euróban). Előleget nem kell fizetni.

Gyermekeknek a szállás 5 éves korig ingyenes, 6-10 éves korig 50% kedvezmény.

Idegenforgalmi adó: egyszer fizetendő, 2 euró (az ár ezt nem tartalmazza).

Szállásrendelés. Tájékoztatónk elküldése azt jelzi, hogy a kért időpontban még lehetséges a szállásfoglalás. Ha a rendelés mellett dönt, kérjük, hogy a tájékoztató figyelmes átolvasása után, töltse ki a Megrendelőt, majd e-mailben küldje vissza nekünk. Amint visszaigazolásunkat megkapja, foglalása érvényessé válik.

Szállásrendelés lemondása. Szállásrendelésének lemondását, kérjük, mielőbb írásban jelezze!

Megérkezés a szállásra. A szállást az érkezés napján 14.00 - 21.00 óráig lehet elfoglalni. Reggeli vagy délelőtti érkezés esetén, ha a szoba már rendelkezésre áll, rögtön el lehet foglalni, ellenkező esetben lehetőség van a csomagok biztonságos elhelyezésére.

Távozás. Kérjük, tartozását legfeljebb az elutazása előtti napon rendezze!

A távozás napján a szobát 10.00 óráig el kell hagyni. Ha később utazik, lehetőség van csomagjai biztonságos megőrzésére, amíg végleg elhagyja a házat.

Közlekedés. Házunk a piros „A” metró BATTISTINI végállomásánál található. A metrónak köszönhetően a belváros, valamint Róma nevezetességei könnyen és viszonylag gyorsan elérhetőek.


Autóval

A következőképpen a legegyszerűbb hozzánk eljutni:

  • Firenze felől fel kell hajtani a Róma körüli körgyűrűre G.R.A. (Grande Raccordo Anulare) a CIVITAVECCHIA – Via Aurelia irányt követve.
  • Kb. 20 km után a VIA BOCCEA – PRIMAVALLE kijárónál le kell hajtani a körgyűrűről (uscita 2-es lejáró).
  • a CENTRO irányában autózni kb. 3 km-t.
  • egy, a sávokat egymástól elválasztó fásított részhez érkezve; a lámpánál le kell térni a Via Bocceáról – balra a via MATTIA BATTISTINI útra (a bal sarkon NISSAN autókereskedés van).
  • Mintegy 500 m után ismét jelzőlámpás kereszteződéshez érve (balra ESSO benzinkút van) balra kell fordulni,
  • majd az első lehetőségnél (kb. 20-30 m után) jobbra, egy keskeny, meredek utca a via FRANCESCO TAMAGNO.

Mivel az utcában kétirányú a forgalom, és a kanyarok nem áttekinthetőek, ezért dudálni kell, nehogy összeütközzenek egy esetleg szembe közlekedő autóval.Közvetlenül a második kanyar után, a jobb oldalon egy fehér rácsos szürke kapu található Villa Mater Redemptoris felirattal. Ott tessék csöngetni.


És tényleg tessék:)

1 megjegyzés:

Templom Kata írta...

Kedves Romualda,

igazán megörültem ennek a bejegyzésnek. Mi több mint tizenöt éve itt szállunk meg, ha Rómában vagyunk. Nagyon szeretjük és mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Üdvözlettel:
Kata