2010. október 10., vasárnap

A kolontári Szentkút


Részlet egy ajkai rádió fórumáról (bestfm.hu):

evets: úgy hallottam, hogy Kolontár határában lévő szentkút /Mária kútja/ sértetlen maradt, nincs erről esetleg valami infótok? A képeken látom, hogy elég jól bent voltatok a sűrűjében, esetleg láthattátok.

juhy: megvan, megmenekült. Igen elgondolkodtató, hogy pont az a lyuk, zug nem sérült meg...


A Kolontár és Devecser között lévő aprócska kegyhelyet én is meglátogattam 2006 nyarán, így ez a "hétköznapi" csoda nem hagyott közömbösen. A Szentkút Fogolykiváltó Boldogasszony napjához kötődően tartja búcsúját, amelyet ebben az évben is megtartottak. Az ünnepi szentmisét Márfy Gyula érsek celebrálta, amelynek kezdetén egy régi búcsús imádság is elhangzott:

„Szentkúti Szűzanyánk! Köszöntünk Tégedet, kérünk e szent helyen áldd meg a népedet! Hozzád jöttünk, mert a szívünk oly nehéz, bajainkra, bánatunkra, sebeinkre nézz! Szánd meg, ó Jó Anyánk magyar nemzetedet, akit István, Szent királyunk felajánlott Neked…”


Csak azt válaszolhatjuk rá: Ámen, úgy legyen.
A képek a szerző saját felvételei (az első a Magyar Kurír hírportálról származik)

2 megjegyzés:

Mária Magdaléna írta...

Elképesztő!
És az a szeretet is, hogy a kis Jézusnak valaki vitt egy mackót. Épp szomorkodtam, látva a falusi kápolnát, hogy azt is elöntötte a vörös iszap. Istennek legyen hála, hogy a Szent Szűz még mindig mutat csodajeleket a világnak. Ő nem feledkezett meg rólunk, és nagyon türelmesnek mutatkozik az emberek közönyével szemben...
Köszönjük a képeket és a hírt!!!

Romualda írta...

Kedves Péter!
A megjegyzésedet nem tettem közzé, mert ez a poszt nem politikai témájú, így az ilyen jellegű hozzászólásokat moderálom.